Jaro 2018 očima hráčů

SkareckyPříprava byla kvalitní, věříme, že se to na jaře projeví, shodují se hráči
Zimní příprava prvního mužstva na odvety v divizi je prakticky minulostí. Jak viděli uplynulé dva měsíce obránce Václav Vorasický a záložník Martin Škarecký? A co oba zkušení hráči výběru trenéra Staňka očekávají od jarní části sezony, v nichž bude mužstvo navazovat na druhé místo z podzimu?

Jak vidíte nadcházející jarní sezonu?
VV: Z přípravy mám dobrý pocit. Na trénincích se kvalitně makalo, dostávali jsme do těla, ovšem teď je potřeba to zužitkovat na jaře. Jsme rádi, že toto období máme za sebou a už se pojede naostro.
MŠ: Optimisticky. Kádr máme kvalitní, a pokud zvládneme vydařenou přípravu přenést i do mistrovských utkání, jsem přesvědčený, že jaro bude úspěšné minimálně jako podzimní část.

Jakou má tým výchozí pozici v boji o případný postup, když ztrácí pět bodů na Velvary a za zády má smečku pronásledovatelů?

VV: Výchozí pozici nemáme vůbec špatnou, budeme vyvíjet tlak na první Velvary, počkáme, až zaváhají a v posledním kole je u nás seřežeme (smích). Když se v tabulce podíváme za nás, rozdíl mezi druhým a desátým místem je pouze pět bodů, každé zaváhání se bude trestat. Proto je potřeba jít od zápasu k zápasu a soustředit se, aby tým podal maximální výkon.
MŠ: Máme před sebou jen jeden tým, takže pozici máme slušnou. Teď na startu jara je těžké odhadnout, jaké má kdo postupové ambice. Po třech až čtyřech kolech budeme vědět víc.

VorasickyBavíte se o postupu v kabině?
VV: Jakmile se přezimuje na druhém fleku, určitě na to v kabině řeč přijde. Hlad po ČFL tam rozhodně je. Aspoň na tu jednu sezonu (smích). Stojí ale před námi ještě kus práce a těžká cesta.
MŠ: V kabině se případný postup nijak zvlášť neřeší, přece jen je to zatím ještě dost daleko.

Jaká byla zimní příprava a jak vás nachystala na těžké jarní boje?

VV: Náročná, navázali jsme na podzim a tréninky měly vysokou úroveň. Věřím, že z toho na jaře budeme těžit. Výsledkově se nám dařilo. Ke konci zimní přípravy jsme si mohli vyzkoušet duely s třetiligovými týmy a nehráli jsme druhý housle. Následující týdny ukážou, jak jsme připravení.
MŠ: Příprava byla náročná a pestrá – spinning, body creators, soustředění… Řekl bych, že připravení jsme dobře, a věřím, že se to i projeví na hřišti.

Na co byste pozvali diváky do ochozů neratovického stadionu?
VV: To je těžké, Neratovice jsou spíše hokejové město. Snažíme se sice hrát atraktivní útočný fotbal, ale spíš bych je pozval na kvalitní klobásku a takový tři pivečka, aby se na ten fotbal lépe koukalo (smích).
MŠ: V přípravě jsme byli střelecky produktivní a rádi bychom na to navázali i na jaře. Takže nabízím v ideálním případě - hodně vstřelených branek, velmi málo obdržených a vítězství podpořené atraktivní hrou.