U9-krajská miniliga (1.kolo)

07.09.2019 - po úspěšném premiérovém ročníku krajské miniligy se nám povedlo rozšířit počet účastníků (celkem 15 týmů), kteří chtěji změřit síly v krajské konkurenci. Přibyly tyto týmy ABC Braník, Roztoky u Prahy a Čáslav, a tak se můžeme těšit na více těžkých zápasů, které naše kluky jistě obohatí. První kolo se hrálo současně v Neratovicích, Benešově a Sedlčanech. Naši Zajíci se předvedli na domácím pažitu a svými výkony jistě potěšily své fanoušky, rodiče a hlavně trenéry, jelikož po celou dobu turnaje makali a rvali se o každý míč, odměnou jim byla spousta vstřelených branek a na závěr potlesk nejbližších z tribuny. Úspěch na turnaji se rodil následovně:

FKNB U9 - Nymburk 9:3
FKNB U9 - Kolín 12:2
FKNB U9 - ABC Braník 7:2
FKNB U9 - Beroun 11:4
FKNB U9 - Kutná Hora 5:5

Hodnocení celého trunaje bude velmi pozitivní, jelikož jsme ve všech utkáních herně dominovali, vsřelili spousty krásných branek, dařila se kombinace, viděli jsme hodně kliček a kluci se rvali o každý míč. Dali jsme si za úkol, že budeme chtít soupeře rychle napadat a získávat míče co nejblíže k soupeřově bráně, což se nám celkem dařilo. Chtěli jsme si vyzkoušet i různé zahrání standardních situací a upustit pouze od kopu na brankáře, jsme rádi, že si to naši Zajíci vzali za své a hlavně měli radost, když jim tato akce vyšla. Radost trenérů v té chvíli, když vidí kluky použít věci, které se je snaží naučit, je neměřitelná :-) Zkrátka kluci si další domácí turnaj užili se vším všudy, na konci si vychutnali potlesk rodičů, fanoušků a samozřejmě i trenérů. Celkově na borci obsadili krásné 1.místo a již teď se těší na další těžké konfrontace, které je budou posouvat dál v jejich fotbalovém životě. 

My trenéři jsme rádi, že nám každý takovýto turnaj/zápas ukáže silné i slabé stránky, na kterých je potřeba pracovat. Máme radost i z toho, že se do kvalitních zápasů zapojují i další kluci, kteří u nás nedávno začali (Matěj Zajac, Max Bodruh atd.). Možnost měřit se a učit se v takto přátelském prostředí, který miniliga nabízí je nejen pro kluky, ale i pro nás trenéry nenahraditelná, takže hurá na další kolo do Nymburka...