Tradiční mač s Pšovkou

6.6.2020 - Do našeho druhého domova do Byškovic zavítali staří známí a to kámoši ze Pšovky. Po dohodě mezi trénery jsme odehráli utkání na dvou hřištích, takže se v našich barvách objevili opět všichni, kteří mohli nastoupit. Na jednom hřišti hráli starší kluci z Pšovky (2010) doplnění o další malé šikuly mladších ročníků (2011,2012) proti 2011 z našeho týmu. Na druhém hřišti "trhali" sítě další šikulové z obou týmů.

FKNB - Pšovka 25:17 (8:6,8:5,3:4,6:2)

Na prvním hřišti byla vidět rychlá a férová hra z obou stran. Žádný z týmů neodkopával, oba brankáři se snažili konstruktivně rozehrávat a bylo vidět spoustu pěkných akcí. Náš tým se stále učí hrát novým systémem 5+1, takže už si hráči na hřišti musí více vyhovět a hledat volná místa, což se nám ne vždy dařilo. Občas bylo málo pohybu, aby jsme si prostor uvolnili, ale zlepšujeme se v tom, takže musíme být trpělivý a věříme, že to kluci zvládnou. To samé se dá říct o autovém vhazování, které je pro nás zatím také stále novinkou, jelikož díky pandemii nebylo tolik možností tréninku. Co je pro nás nejdůležitější, že se naši borci v těchto dovednostech zlepšují a každým zápasem to je lepší. Kluci si v tomto vyrovnaném utkání vyzkoušeli, že se můžou popasovat i se staršíma klukama, nastříleli spoustu branek a na hřišti odvedli dobrý výkon. Věci, které se nám tolik nedařili jsme si rozebrali s klukama a na jejich odstranění se zaměříme v tréninku (2 vs1, větší pohyb útočníků, větší spolupráce spoluhráčů atd.) Bohužel ani při tomto utkání se nám nevyhnula smůla a při poslední penaltě po zákroku do té doby skvěle chytajícícho Matyho Farky došlo k další zlomenině. Matymu přejeme také bezbolestné uzdravení a rychlý návrat mezi nás.

Sestava: Lajn, Farka, Zloský, Filip, Málek, Zajac, Novotný, Žežulka 
Pochvalu zaslouží celý tým, kluci jsou dobře nastavení, pracují na sobě v tréninku a makají v zápasech a je vidět, že fotbal hrají opravdu s láskou

FKNB - Pšovka 28:10 (7:3,6:3,10:3,5:1)

Naši hráči vstoupili dobře do utkání a nesli se na úspěšné vlně po celý zápas, hráli s velkou chutí a makali po celou dobu, co byli na hřišti. Trenéři zkoušeli hráče na různých postech a ukázalo se, jak to některým prospělo :-) Jmenovitě Váňa opět patřil mezi tahouny týmu a pozice zadního útočníka mu prospěla. Další borci se nenechali zahanbit a ukazuje se, kdo v době koronaviru nezahálel a makal na sobě. Velmi dobře se opět předvedli Honzíkové (Bláha a Škabrada) jejich rychlé nohy jsou velkým příslibem. Lukyho zákroky v bráně opět potvrdily potenciál do budoucna a takto by se dalo pokračovat dál i o dalších. Trenéři Michal s Martinem měli pro kluky jen slova chvály, protože si to kluci zasloužili a prezentovali se, tak jak bychom si to představovali každý zápas. Zapálení, plní energie, kterou budou vypouštět na hřišti a ne na střídačce. 

Strávili jsme další pěkné sobotní dopoledne s fotbalem, které jsme si užili, jak my trenéři, snad i rodiče tak hlavně kluci. Věříme, že takových to dní bude ještě hodně a že se máme na co těšit. Ovšem jsme nohama na zemi a již brzy nás prověří další kvalitní týmy a já osobně jsem v očekávání, jak si kluci poradí až nebudou na hřišti dominovat a jak se s tím poperou.