Třetí místo ze Zbuzan

V sobotu 23.2. jsme se již podruhé zúčastnili turnaje ve Zbuzanech. Tentokrát nás čekal jeden velký turnaj (10 týmů), jelikož v předchozím turnaji, byly týmy rozděleny do dvou skupin po 6 týmech a tedy dvou 'malých' turnajů. Minule se nám turnaj herně vůbec nevyvedl, tudíž jsme se chtěli tentokrát předvést v lepším světle.

Turnaj se hrál systémem 5+1, ve dvou skupinách po pěti týmech, základní část byla časově vytížena 1x15 minut a zápasy o umístění 1x20 minut.

Sestava: Sedláček - Blechta, Hrubý, Novotný 'C', Durdoň, Slavíček, Sýkora, T. Gracl, J. Gracl, Vondra

Skupina 'A'                                             Skupina 'B'

Sokol Stodůlky                                       AFK Slavoj Podolí

AFK Loděnice                                        Special Talent Academy

FK Admira Praha                                   FK Motorlet Praha

Jinočany/Zbuzany                                 TJ Chroustice

FK Neratovice Byškovice                      FK Řeporyje

Základní část:

1. Zápas

Sokol Stodůlky vs FK Neratovice-Byškovice1:1

Branka: Vondra

2. Zápas

FK Admira Praha vs FK Neratovice-Byškovice2:6

Branky: 4x Durdoň, J. Gracl, Sýkora

3. Zápas

AFK Loděnice vs FK Neratovice-Byškovice0:0

4. Zápas

Jinočany/Zbuzany vs FK Neratovice-Byškovice2:2

Branky: Vondra, Sýkora

Komentář:

Základní skupinou jsme prošli bez jediné porážky a díky lepšímu skóre jsme skončili na druhém místě skupiny, což pro nás znamenalo souboj o bronzové medaile. K výkonům ve skupině.. Hodně nás srazilo neproměňování šancí v zápasech se Stodůlkami a Loděnicí, kde jsme soupeře pomalu k ničemu nepustili, ale byly jsme nemožný proměnit vyložené šance. V zápase s Admirou jsme výborně chytli začátek a za 3 minuty vedli 5:0, jen škoda, že jsme nepřidali ještě další branky a naopak lépe nehlídali hráče, jelikož dvě branky jsme obdrželi naprosto zbytečně. Co říci k zápasu se Zbuzany.. zápas plný emocí, který jsme ale odehráli velice dobře, pouze škoda, že jsme skóre nezvýšili.. k penaltě, která byla již 2 minuty po hrací době, se vyjadřovat nehodlám... Tým tenhle zápas hodně rozhodil a měli jsme co dělat, abychom kluky dali do zápasu o bronz psychicky dohromady.

Zápas o 3.-4. místo

Special Talent Academy vs FK Neratovice-Byškovice1:2 po pen.

Branka: Novotný, roz. pen. Vondra

Zápas o třetí místo mělo naprosto všechno.. rychlé tempo, hodně gólových možností na obou stranách, ostrý souboje o míč a tak všichni byly nervozní až do konce zápasu. Náš tým se neskutečně na tento zápas namotivoval a všichni odhodlaně šli za jediným cílem a to vyhrát. Důležité bylo uhlídat jediného hráče Akademie, který celou hru tvořil a byl nejlepším střelcem týmu i turnaje. Celé mužstvo musím pochválit, jak si poradilo s tak vysokým tempem a to někteří museli odehrát celých 20 minut, pouze škoda toho, že jsme nevyužili dvě nabídnuté penalty a nebo další dvě tutové šance, tím by hráči dostali větší klid. Zápas tedy došel do penalt, které pro nás nevypadali vůbec dobře.. Sérii jsme začali neúspěšně a prohrávali 1:0, v druhé sérii jsme vyrovnali, jelikož soupeře Sedláček vychytal a ve třetí sérii neproměnili penaltu, jak náš hráč tak i soupeř. Ke čtvrté serii se postavil Vondra, který proměnil a soupeř minul, tudíž v našem 'polo'rozpadlém týmu vypukly radostné oslavy.

Když bych měl zhodnotit celkový projev mužstva, tak herně jsme rozhodně nepropadli v žádném zápase na turnaji. Všichni hráči v mančaftu makali, pouze musíme zapracovat na psychické pohodě a hlavně zlepšit zakončení, které nám dělá stále problémy. Náš hlavní cíl je všechny pozitivní věci přénest i do velkého fotbalu, když to jde na turnajích, proč by to nešlo i v přátelských zápasech a hlavně v těch mistrovských zápasech.