U9 - Ondášovka Cup

11.9.2019 - proběhlo kvalifikační kolo celorepublikového turnaje Ondášovka Cup, ve kterém jsme byli nalosovaní do severní skupiny, a tak jsme cestovali do Bystřan u Teplic. Kluci vyměnili školní lavice za cestu k  dalším fotbalovým zážitkům. Tuto skutečnost samozřejmě přivítali a jelikož si po srdnatém výkonu vybojavali postup do další fáze můžou se těšit na další pokračování. Během dvou hodin jsme sehráli celkem 5 utkání, které rozhodli o celkovém umístění a o postupujících. 

FKNB U9 - Jirkov 2:2
První utkání, ve kterém jsme se pomalu rozjížděli a celkem se trápili v zakončení. Utkání na těžkém terénu nebylo bohaté na góly, z naší strany bylo málo zakončení, na druhou starnu byly k vidění laciné branky. Celkově určitě zasloužený bod.

FKNB U9 - Pšovka Mělník 10:0
Proti tradičnímu soupeři jsme odehráli dobré utkání plné pěkných branek, rychlých průniků, pohledných kombinačních akcí. Kluci se hnali za každou brankou a snažili se předvést věci, které se učíme. Odměnou jim bylo zasloužené vítězství. 

FKNB U9 - Litoměřicko 7:0
V podobném duchu jsme pokračovali i v dalším utkání, kluci opět na hřišti dominovali. Zaměřili jsme se na rychlé napadání soupeře a rychlé získání míče, což se nám dařilo. Kombinace již od brankáře slavila úspěch a střelci se také činili.

FKNB U9 - Junior Chomutov 4:7
Utkání s pozdějším vítězem pro nás nezačalo nejlépe, do utkání jsme neměli dobrý vstup a soupeř se ujal brzy vedení, které udržel celý zápas. I když jsme se ve druhé půli velmi zlepšili a při troše štěstí jsme mohli i vyrovnat, soupeř byl důraznější a zaslouženě vyhrál.

FKNB U9 - Junior Teplice 6:2
V posledním zápase naši Zajíci zabrali a zabojovali o vysněný postup, do soupeře se zakousli a předvedli opět pěkný výkon, bojovali o každý míč, rychlost i chytrost také nechyběla. Bylo vidět, že se vydali z posledních sil a na konci se radovali a my s nimi.

Hodnocení trenérů:
Rádi hodnotíme takovýto turnaj, ve které si kluci za své výkony zaslouží velkou pochvalu. Změřili jsme síly s novými i známými týmy, kluci mají nové zkušenosti, zážitky, které je určitě posunou vpřed. Velmi si ceníme toho, že většina z nich ukázala vítězný i týmový charakter, díky kterému šli za svým cílem a vybojovali si postup do dalšího kola Ondrášovka Cupu. Věříme, že chuť úspěchu jim zachutnala a v dalším kole předvedou opět to nejlepší co v nich je. I my trenéři jsme měli velkou radost, protože kluci si za svou pracovitost takovéto chvíle štěstí určitě zaslouží. Zvláštní poděkování patří i rodičům, kteří s námi vyrazili za fotbalem a kluky podporovali...

Zajíci prožívají úspěšný vstup do nové sezóny, který po vítězném tažení v 1. kole nového ročníku krajské miniligy pokračoval i na Ondrášovce. Ovšem na druhou stranu víme, kde nás tlačí bota a že je stále dost co zlepšovat, takže zůstáváme pokorní a pracovití.