FC Slavia Karlovy Vary U14 - Fotbal Neratovice – Byškovice U14

V předehrávaném 13. kole ČDSŽ U14 jsme zajížděli do Karlových Varů, kde jsme se na umělé trávě v Drahovicích utkali o mistrovské body s domácím týmem FC Slavia Karlovy Vary.

FC Slavia Karlovy Vary U14 - Fotbal Neratovice – Byškovice U14  1:1 (1:0)

Branky: Peťovský Tobiáš, - Kolouch Matyáš

Sestava FC Slavia Karlovy Vary U14: Jirkovský Tomáš, - Draský Jakub (41 min. Metlický Martin), Peťovský Tobiáš, Lukáš Martin, Krček Filip, - Hlavatý Václav, Doležal Roman (41 min. Kadlec Stanislav), Štefka Antonín (56 min. Kapic Viktor), Havlík Matěj (58 min. Korčák Adam), - Vrchotický Josef, Hofman Jaroslav Tomáš.

Trenéři: Jankovský Lukáš, Havlík Tomáš, Hofman Jaroslav.

Vedoucí mužstva: Štrobl Zdeněk

Sestava Fotbal Neratovice – Byškovice U14: Šimáček Miroslav, - Uher Kryštof, Hruška Filip, Buzalka Matyáš (57 min. Hubálek Tadeáš), - Šulc Prokop, Polák Vít, Dandár Filip (33 min. Suldovský Štěpán), Chytrý Adam (51 min. Kroupa Martin – 70 min. Červenka Matyáš), Dvorščík David (70 min. Hrstka Dominik), - Kolouch Matyáš, Brčák Adam.

Trenéři: Fibiger Lukáš, Panocha Michal.

Vedoucí mužstva: Cikánek Luboš

Lukáš Fibiger, hlavní trenér Fotbal Neratovice – Byškovice U14: „Odehráli jsme výborně a velice aktivně první poločas ve kterém jsme měli třináct střel na branku, kopali sedm rohových kopů a vytvořili si čtyři vyložené brankové příležitosti. Přesto jsme do kabin odcházeli s jednobrankovým mankem, když jsme inkasovali po rohovém kopu Tobiášem Peťovským na kterého jsme se v předzápasové přípravě u videa upozorňovali a věděli jsme tak, že je v těchto situacích velmi silný ! Druhý poločas byl herně hodně vyrovnaný, kdy soupeř hrozil především z rychlých protiútoků a naši kluci měli enormní snahu o vyrovnání, které přišlo zcela zaslouženě tři minuty před koncem. Obrovské emoce a euforie byly jasným důkazem toho, že kluci odmakali utkání na hranici svých možností a odměnou pro celý tým je velmi cenný výsledek. Po minulém utkání jsem byl k mužstvu z hlediska týmového výkonu kritický ve všech směrech, ale dnes jsem viděl zase mužstvo plné ambicí a touhy naplno makat za náš skvělý klub.“

Pozápasový rozhovor s asistentem trenéra U14Tomášem Havlíkem:

„Dnes k nám do Varů dorazil soupeř, který se dle dosavadní tabulky oproti minulé sezóně výkonnostně zvedl a dnes to na hřišti i potvrdil. Prvních 15 minut utkání jsme odehráli pod tlakem. Díky aktivní hře soupeře, důrazu a napadání jsme těžko vyváželi míč od branky, soupeř nám ho odebíral a vytvořil si několik zajímavých šancí, které však i díky brankáři Jirkovskému nedokázal proměnit. Jak už to bývá, po 15 minutách jsme rozehrávali první rohový kop a hned se gólově prosadili, když se trefil hlavou Peťovský – 1:0. Ve zbývajícím čase 1. poločasu hosté hodně využívali dlouhých balónů po větru a neustále prověřovali naši obranu. I my jsme však předvedli několik pěkných kombinačních akcí. Do půle se už ale skóre nezměnilo. I ve druhém poločase nepolevily oba týmy v nasazeném vysokém tempu, hra už byla vyrovnaná a šance se střídaly na obou stranách. Chleba se lámal mezi 60. a 70. minutou, kdy jsme neproměnili 3 samostatné nájezdy na brankáře a bohužel nevstřelili pojistku v podobě druhého gólu. Výborně chytající brankář hostů tak stále držel bodové naděje Neratovic při životě. Čtyři minuty před koncem zahrával hostující gólman z poloviny hřiště dlouhý balón do vápna a ze skrumáže nakonec hosté dopravili míč do naší branky – 1:1. I ve zbytku zápasu se hrálo“nahoru – dolů“, a výsledek byl otevřený až do konečného hvizdu rozhodčího. Zápas nakonec skončil zaslouženou remízou. Nás remíza mrzí hlavně proto, že soupeř vyrovnal těsně před koncem. V neděli v Roudnici jsme měli štěstí my, dnes se naopak přiklonilo v závěru k hostům. Do hry se z naší strany dostalo 17 kluků, kteří to na hřišti odjezdili a stejně jako soupeř přispěli k divácky velmi zajímavému souboji, který se hrál ve vysokém tempu od začátku do konce.“